> De werkwijze - Meininger Interieur > Menu

De werkwijze

In interieurmagazines en online vind je al snel wat je mooi vindt en wat niet. Hoe je dat vervolgens vertaalt naar je eigen woning of kantoor, is door de veelheid aan keuzes nog een behoorlijke uitdaging. Het kan snel misgaan met een net niet passende kleur op je muur of – nog erger – een miskoop van een duur meubel. Ik kan je helpen met interieuradvies in Utrecht door een totaalconcept te maken, om van daaruit tot de juiste keuzes te komen.

De manier waarop ik werk hangt onder andere af van het project en de woonwensen en komt in het algemeen op het volgende neer:

Stap 1: Oriënterend gesprek
Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke woonwensen. Daarom beginnen we altijd met een persoonlijk en oriënterend gesprek, liefst op locatie. Tijdens deze eerste ontmoeting bespreken we je eerste ideeën, wensen en de mogelijkheden.

Stap 2: Interieurvoorstel
Na het eerste gesprek vertaal ik de wensen en mogelijkheden naar een visie en een programma van eisen waaraan het interieurplan moet voldoen. Op basis hiervan maak ik een basisplattegrond met daarin een eerste indelingsvariant. De visie, het programma van eisen en de basisplattegrond (2D) met eerste indelingsvariant vormen samen het interieurvoorstel, dat ik presenteer en toelicht.

Stap 3: Interieurplan
Ik werk het interieurvoorstel verder uit op schaal en in 2D- en 3D-tekeningen, samen met eventuele gewenste aanpassingen. Daarnaast ontwerp ik een materiaal- en meubelplan. Dit samen vormt het interieurplan. Met dit definitieve ontwerp kun je dan aan de slag. Wil je de uitvoering ook door mij laten verzorgen, dan is dit natuurlijk altijd mogelijk.

Ik kan het interieurplan uitbreiden met een verlichtingsplan en een kleurenplan en eventueel een materiaal- en prijslijst (‘boodschappenlijst’).